50 fölött sem szűnünk meg nőnek lenni

50 fölött is megmaradunk nőnek
50 fölött is megmaradunk nőnek

A kor egyedül akkor határoz meg minket, ha hagyjuk neki. A szépségnek, az ápolt külsőnek és a pozitív kisugárzásnak az égvilágon semmi köze sincs a számokhoz. 50 fölött sem kell feladni a nőiességünket.

Költsünk magunkra!

Bátran áldozzunk a szépségünkre! Járjunk el kozmetikushoz, fodrászhoz és manikűröshöz, ha az tesz minket boldoggá. Ne hallgassunk senkire, aki azt mondja, 50 fölött már kidobott pénz a külsőnkbe való invesztálás! Nőnek akarjuk érezni magunkat 25, 55, sőt, még 75 évesen is. Költhetünk ruhákra, divatos darabokra, nem kell senkinek sem magyarázkodnunk, hogy miért áldozunk a jó megjelenésre.

Kellenek a bókok

50 fölött is éhezünk az elismerő tekintetekre és a bókokra. Minden nőnek jólesik, ha megnézik és megdicsérik, nem vagyunk ez alól kivételek mi, változó korban járó nők sem. Az önbizalmunkat táplálni kell, nem pedig rombolni, úgyhogy nem kell olyannal lennünk, aki nem becsül meg minket, aki nem mondja el nekünk mindennap, hogy számára mi vagyunk a legszebbek a világon.

Szeretnünk kell magunkat

Hatalmas igazság, hogy előbb magunkat kell megszeretnünk ahhoz, hogy más is megszerethessen minket. Ha nem érezzük jól magunkat a bőrünkben, egy életet depressziósan élhetünk le. Ne kerülgessük tükörképünket, inkább tanuljuk meg szeretni magunkat, és nap mint nap tegyünk azért, hogy olyan testben ébredhessünk, amivel elégedettek vagyunk.

A szépség szubjektív

ad

Ne felejtsük el, hogy nem muszáj topmodellnek lennünk ahhoz, hogy jól érezzük magunkat. Van, aki a molett nőkre bukik és van, aki a hajszál vékonyakra. Bizonyára láttunk már mi is gyönyörű plus size modelleket, akiktől a lélegzetünk is elállt. A szépség szubjektív, mindenkinek más tetszik, nekünk pedig csak egy embernek kell megfelelnünk: saját magunknak. Szeressük magunkat, hogy mások is megszerethessenek!

Mihályi Fruzsina

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>