50 fölött is fontos az egészség: szigeteljen purhabbal

Szigetelés purhabbal

Amikor az ember elér egy bizonyos kort, akkor sokkal jobban érdekli az egészsége. Először a 30, majd a 40, végül az 50 is elérkezik, és csak arra tudunk gondolni, hogy mi történt az elmúlt évek alatt. Az élet gyakran egy versenyhez hasonlít, viszont néha meg kell állni kicsit.

Amint 50 fölött vagyunk, gyakrabban kérdezünk utána bizonyos dolgoknak. Szeretnénk a lakásunkat olyan eszközökkel tele pakolni, amik nem lesznek káros hatással az egészségünkre. Ha felújítás vagy lakásvásárlás mellett döntünk, akkor hirtelen mindent tudni akarunk az egyes anyagokról és a tulajdonságaikról.

Ez a folyamat teljesen természetes, mindenki megérdemli, hogy a legjobb termékekkel vegye körbe magát. De mit mondhatunk el a szigetelésről? Kell számolni valamilyen veszéllyel, ha például a purhabot választjuk?

A purhab előnyei minden korosztály számára

A poliuretán napjaink hőszigetelésének a csúcsát képviseli. A legtöbben azért szeretik, mert terhelhető, az évek alatt sem bomlik le, és nem kell a belőle származó portól sem félni. Ha egyszer bevontuk vele a tetőt, akkor minden egyes lyukba beférkőzik, és megállítja a hőhidakat. Éppen ezért dupla fontossága van, ha az egészségre gondolunk.

Az egyik ilyen, hogy ez a fajta szigetelés az egészségre ártalmatlan. Csak és kizárólag akkor kell maszkban dolgozni, amikor a fújás történik. Ilyenkor a purhab szinte cseppfolyós halmazállapotban van, majd a levegőre érve habosodik és megszilárdul.

Ha véletlenül beszippantjuk, akkor a tüdőnkben fog megnőni. Szerencsére ezt egy szakember alkalmazásával könnyedén el lehet kerülni.

purhab szigetelés nem zsugorodik, nem fog összeesni és teljesen ártalmatlan. Egyszerre szigeteli a hőt és a vizet is, tehát megóvja az épületet a nedvességtől. Kiiktatja az apró réseket, így a hőhidak nem fognak többé zavarni minket, elköszönhetünk a bosszantó huzattól is.

Ha arra vágyunk, hogy egy jól fűtött lakásban töltsük a telet, majd kibírjuk a nyári meleget, akkor a purhab lesz a tökéletes választás. Sokrétű felhasználhatósága és energia megtakarító tulajdonsága méltán teszi felkapottá.