50 évesen tett eleget egyezségének, összeházasodott a baráti pár

A házasság évtizedekkel később is ugyanolyan romantikusra sikerült (fotó: tlc.com)
A házasság évtizedekkel később is ugyanolyan romantikusra sikerült (fotó: tlc.com)

Egy szakítás nem feltétlenül jelenti egy kapcsolat végét, és az sem biztos, hogy egy fiú-lány barátság örökre megreked a baráti zónában. Egyre gyakoribbak az újrakezdések és a mesébe illő történetek, sokan választanak olyan párt, aki korábban, valamilyen formában már szerepet játszott az életükben. Lássuk, milyen egy házasság 50 fölött?

Van esély az újrakezdésre

Előfordul, hogy rossz az időzítés. Egy pár túl fiatalon találkozik, vagy eltér élethelyzetük, esetleg nem adottak a körülmények egy házassághoz. Megéri ilyenkor örökre búcsút inteni a másiknak? Megéri hagyni, hogy az elszúrt időzítés örökre eltemesse az érzéseket?

Miért is ne?

Nem kell minden esetben száműznünk életünkből a folytatás lehetőségét, nem muszáj véglegesen lezárnunk párkapcsolatainkat és nem kell fiúkkal kötött barátságainkat sem örökre a baráti szinten tartanunk. A fiatalok körében egyre népszerűbbek az ideje korán kötött paktumok, a „na majd ha negyven-ötven évesen is egyedül leszünk, összeházasodunk” jellegű egyezségek.

Miért is ne egyezhetnének meg? Senki sem szeretne egyedül megöregedni, mindannyian vágyunk egy lelki társra, valakire, aki végigkísér minket az utunkon. Az időzítés azonban trükkös egy tényező, a házasságnak nem mindig van itt az ideje. Két embernek meg kell érnie ahhoz, hogy örök hűséget fogadhassanak egymásnak.

Élő példa a tengerentúlról

Az 51 éves Kimberly Dean és az 54 éves Ron Palmer a napokban házasodtak össze az Egyesült Államokban. Nem akármilyen történet az övék, hiszen már a gimnázium óta ismerik egymást. Fiatalon randevúztak is egy darabig, Ron azonban úgy gondolta, előtte még az élet, rengeteg lány közül válogathat, ha megállapodásra adná a fejét. Akkor még úgy vélte, túl fiatal az elköteleződéshez, ezért szakított Kimberlyvel.

„Békében váltunk szét, barátok maradtunk” – meséli Kimberly. Szakításuk után is ápolták kapcsolatukat, ott voltak egymásnak a nehéz időkben. Hat hónapnál hosszabb idő sosem telt el anélkül, hogy ne beszéltek volna egymással. Mindketten maguk mögött tudnak már egy-egy házasságot, Kimberly az évek alatt két gyermeknek is életet adott.

Házasság az egyezség szerint

Korábban egyezséget kötöttek, hogy ha 50 évesen is szinglik lesznek, újra próbálják a kapcsolatukat. És láss csodát, tartották is magukat a megbeszéltekhez! Ugyan 37 évükbe telt, mire a szerelmük mellett tették le a voksukat, boldogabbak most nem is lehetnének. „Azt hiszem, titkon mindig is őt szerettem” – meséli csillogó szemekkel az újdonsült férj. Ezek után nem is kérdés: előbb-utóbb minden úgy alakul, ahogyan annak lennie kell, ahogyan azt odafent előre megírták.

Fel a fejjel, egyedülálló 50 fölöttiek! Előfordulhat, hogy a nagy Ő már régóta az életetek része. Lehet, hogy jobban ki kéne nyitnunk a szemünket?

(M.F.)                                                                                         A cikk forrása itt >>

A monogám házasság 10 titkos összetevője

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>