5 téves stratégia, amivel tönkreteszed a házasságodat

A házasság gyakran megmenthető lenne
A házasság gyakran megmenthető lenne

Hölgyeim! Oda kell figyelnünk a házasságunkra és a férjünkre! Nem mérgezhetjük a kapcsolatainkat, és nem hagyhatjuk azt sem, hogy olyasmik tegyék tönkre, amelyek ellen tehettünk volna. Íme, öt lehetséges hiba, melyet egy jó házasság érdekében jobb nem elkövetni. 

1. Nem a pénztárcátokhoz mérten élsz

Ha háztartásbeliként élsz a családban, akkor ismerd el férjed mindennapi munkáját, amellyel pénzt keres, hogy családotoknak mindene meglehessen. Az esetleges panaszkodás nem épp a legjobb módja a köszönetnyilvánításnak. Természetesen az általad otthon végzett munka is elismerést érdemel, de sajnos azért senki sem fizet. Figyelj ezért oda a költségvetésre, és okosan bánj a pénzzel! Próbálj meg kevesebbet költeni, ha szűkösek a mindennapok. Ami igazán fontos, azt úgysem pénzért kapod meg.

2. Állandóan negatív vagy

Utálod a frizurádat, a ház körüli teendőket, a szomszédokat az utca túloldaláról, a munkatársaidat, összességében mindent és mindenkit. Amint a férjed este belép az ajtón, rázúdítasz minden negatív érzést, mely egész nap benned fortyogott. Az állandó panaszkodás minden életkedvet kiszipolyoz az emberből. Egy boldog házasság elengedhetetlen kelléke a pozitív gondolkodás. Próbáld meg mindenben meglátni a jót!

3. Mindent a férjed elé helyezel

Ha a gyerekek, a szülők, a barátok, a karrier és minden más is a férjed elé kerül a prioritások listáján, egyértelműen azt üzened párodnak, hogy ő nem fontos. Hogy éreznéd magad, ha te lennél az ő helyében? Sok házasság megy tönkre azért, mert a felek nem figyeltek oda eléggé egymásra. Mindig szakíts időt a férjedre, és mindig legyen a dobogósok között!

4. Elzárkózol az intimitástól

ad

A férfiaknak szükségük van a fizikai kontaktusra. Ha állandóan nemet mondasz az intimitásra, veszélybe kerülhet a házasságod. Nem szabad, hogy a szexet eszközként használd, mellyel kontrollálod partneredet. Mindenkinek kell az érzés, hogy szükség van rá. Ha megvonod az együttléteket, azt sugallod partnerednek, hogy nem vágysz rá. Rombolod az önbizalmát, a férfiasságát, és így a szakadék szélére sodorhatod a házasságotokat.

5. Nem beszélsz a nyelvén

A nők imádnak célozgatni és utalásokat tenni. Viszont ideje belátnunk: a férfiak nem értik ezeket. És nem is kell nekik! Ne pazarold az idődet arra, hogy barokk körmondatokban rejted el a mondanivalód lényegét. Ha megkérdezi, mi a baj, ne vonj vállat duzzogva, inkább beszélj az érzéseidről! Mindig mondd el egyenesen, hogy mi bánt! Nyitottnak kell lenned az ő gondolataira is.

(M.F.)  A cikk forrása itt >>

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>