5 sokkolóan őszinte film az emberi kapcsolatokról

Egy makulátlan elme örök ragyogása (thedissolve.com)
Egy makulátlan elme örök ragyogása (thedissolve.com)

Sok lebilincselő film készül az emberi érzések kiismerhetetlen labirintusáról, de ezek közül is vannak kiemelkedő alkotások, amelyekkel könnyedén azonosulunk, a hatásuk pedig hosszú időre elkísér minket. Egy jó film, egy őszinte sírás felér egy lelki tanácsadással!

1. Egy makulátlan elme örök ragyogása

Egy makulátlan elme örök ragyogása (szinkronos előzetes)

Joel (Jim Carrey) döbbenten fedezi fel, hogy barátnője, Clementine (Kate Winslet) kitöröltette az emlékezetéből eseménydús kapcsolatuk minden emlékét. Kétségbeesésében ő is felveszi a kapcsolatot az eljárás feltalálójával, Dr. Howard Mierzwiakkal (Tom Wilkinson), hogy kitöröltesse a lányt a saját emlékezetéből. De ahogy Joel emlékei fokozatosan eltűnnek, úgy ébred rá újra a Clementine iránti szerelmére.

Egy szakítás nem kevés érzelmi megpróbáltatás elé állítja a szívünket. Ebben a drámában egy fiatal pár szétválásának történetét ismerhetjük meg. A lány úgy dönt, kitörölteti emlékeit a fiúról, és el is megy megcsináltatni a beavatkozást az arra specializálódott magánrendelőbe. Amikor a fiú megtudja, hogy volt szerelme a felejtést választotta, ő is jelentkezik. Az eljárás során viszont keményen küzd, hogy megtarthassa legkedvesebb emlékeit. Rengeteg kérdést vet fel a film annak kapcsán, hogy hogyan érdemes túllépni valakin. Megérné elfelejtenünk azt, akit valaha szerettünk, vagy inkább jobb a szép emlékeket örökre elraktározni? Kate Winslet és Jim Carrey kettőse garantáltan megérinti azokat, akik befogadják a kaotikus jelenetek mögött húzódó sokkolóan szívbemarkoló üzenetet.

2. Mindenki megvan

Mindenki megvan előzetes (Cinemani)

Kritika: http://www.cinemani.hu/?p=305 A cinemani.hu arra született, hogy ezen keresztül kalauzoljalak el titeket a mozgókép útvesztőiben és útmutatást nyújtsak arra vonatkozóan, hogy mely filmek kihagyhatatlanok, illetve melyeket kerüljétek el messzire. Megosztom veletek filmkritikáimat, illetve hírt adok az aktuális premierekről és a filmvilágot érintő érdekességekről.

A kiemelkedő szereplőgárdával rendelkező film garantáltan könnyeket csal a szemünkbe. A Robert De Niro alakította özvegy apa megelégeli, hogy felnőtt gyermekei elhanyagolják őt, így útra kell, hogy meglátogassa a különböző városokban élő gyermekeit. A történet előrehaladtával egyre több titokra derül fény, így garantáltan nem egy unalmas drámára kell számítanunk. Ez egy szomorú és elgondolkodtató film mindazoknak, akiknek gyerekei már felnőttek és kirepültek a fészekből.

3. Mielőtt felkel a nap, Mielőtt lemegy a nap, Mielőtt éjfélt üt az óra

Before Midnight – Official Trailer (HD) Ethan Hawke

http://www.joblo.com – “Before Midnight” – Official Trailer We meet Jesse and Celine nine years on in Greece. Almost two decades have passed since their first meeting on that train bound for Vienna.

A valaha készült legromantikusabb és legvalódibb trilógia első részét 1995-ben mutatták be. A történetben két idegen egy bécsi éjszakán szeret egymásba. A 2004-es folytatásban újra találkoznak Párizsban, majd a trilógia utolsó részében 9 évvel később ismét együtt láthatjuk őket, ezúttal a mesés Görögországban. Mind a filmben, mind a való életben 9 év telik el az epizódok között, így ez a létező legélethűbb trilógia. A 27 éve tartó ismeretségek, párkapcsolatok már sokunknak ismerősek lehetnek. Kétség nem fér hozzá, tudunk majd azonosulni ezzel a három amerikai filmdrámával.

4. A legszebb dolog

A legszebb dolog (magyar feliratos előzetes)

Barbara (Louise Bourgoin) és Nicolas (Pio Marmai) egy csendes téli estén találkoznak először, a fiú munkahelyén egy párizsi videotékában. Kapcsolatuk nagyon hamar szárba szökken olyannyira, hogy megfékezhetetlen szerelmük, összeköltözésük után rövid idővel meghozza gyümölcsét, a legszebb dolgot egy pár életében. A kilenc hónap alatt Nicolas új munkát keres, babaszobát fest, és gyerekbútorokat szerel.

A 2011-es francia fim az első felében vígjáték, később azonban drámába csap át. Egy fiatal pár őrületes szerelmét ismerhetjük meg, akik húszas évek elején járva boldogabbak nem is lehetnének. A bonyodalom azonban hamar megérkezik, méghozzá egy kisbaba képében. A film végigkíséri a terhességet, és a babázás első hónapjait. Brutális őszinteséggel mutatja be, hogyan változtatja meg egy szerelmes pár életét a gyermekvállalás örökre.

5. Édesek és mostohák

Stepmom – Trailer

1998 Global Entertainment Productions GmbH & Co. Film KG and SPE German Finance Co. Inc. All Rights Reserved.

Mostohaanyának lenni nem egyszerű feladat, pedig 50 fölött, egy válás után például könnyen előfordulhat, hogy ebbe a szerepbe csöppenünk. Julia Roberts segítségével megismerhetjük az összes nehézséget, amellyel egy nevelőszülő találkozhat. Egy lázadó gyerek vagy épp a sértett exfeleség teheti rögössé az amúgy sem zökkenőmentes új élethelyzetünket. Azt hihetnénk, hogy a téma okot ad egy vicces vígjátékra, ez a film viszont sokkal inkább méltó egy drámához.

Mihályi Fruzsina

Vigyázz, kész, nosztalgia! Fiatalkorunk 10 kedvenc filmje

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>