5 ok, amiért régen sokkal jobb volt az első randi, mint manapság

Első randi, ahogy mi megszoktuk

Gyerekkorunk óta óriásit fordult a világ. Ahogy sok minden más, a randizás is megváltozott. Megismerni valakit, közel kerülni hozzá és beleszeretni ma már teljesen máshogy működik, mint 30 évvel ezelőtt.  Összeszedtünk 5 okot, amiért szerintünk sokkal jobb volt az első randi “a mi időnkben”.

Hiányzik az izgatott várakozás, amikor az első randi elején a férfi megjelenik az ajtóban

Bizony, régen nem úgy működött a randizás, hogy chaten megbeszéltünk egy helyszínt, és még a buszon is ráírtunk a másikra, hogy pár percet késünk. Mára elveszett az az izgalom, amit akkor éreztünk, amikor tudtuk, hogy 15 perc múlva jön értünk a másik.

Régen a partnerünk szemébe néztünk a telefon bámulása helyett

Te is gyakran látsz párokat, akikről nehéz eldönteni, hogy egyáltalán együtt vannak-e, mert mindketten csak a telefonjukat nyomkodják? Nálunk ilyen még nem volt! Egy randin csak ő létezett és te…minden csak rólatok szólt, nem pittyegett vagy csörgött 10 percenként a telefon.

Az élmények szerzése fontosabb volt, mint a közösségi médián való megosztásuk

Ha bemész bármely étterembe, mindenhol azt látod, hogy a fiatalok lefotózzák az ételt, mielőtt nekikezdenének a falatozásnak. A kirándulóhelyeken sokkal inkább látsz szelfiző embereket, mint a természetet csodáló túrázókat. És sokaknak az első randi is sokkal inkább arról szól, hogy megmutassák a közösségi médián magukat, mintsem arról, hogy jól érezzék magukat és valódi, minőségi időt töltsenek a partnerükkel, aki lehet, hogy életük szerelme lesz.

A közösségi média lehetetlenné teszi, hogy apránként megismerjük partnerünket

ad

Korábban ez valóban úgy zajlott, akár csak a filmekben. Apránként mindig egy kicsit többet tudtunk meg a másikról. Az első randi után a következőkön mindig azt érezhettük, hogy valami újat tapasztaltunk meg. Ma a fiataloknak erre esélye sincs, hiszen a közösségi médián mindenki nyilvánosan éli az életét. Nem lennénk az ő helyükben…

Az ismerkedésből kiveszett a romantika

Ma már csak a filmekben látni olyat, hogy két ismeretlen összenéz a buszon és egymásra mosolyognak. A randizás alapját a különböző társkereső appok adják, amik minden személyességet kiirtanak. Mégis hogy lehetne az romantikus, hogy valakit jobbra húzol a telefonodon?

Akárhogy is, randizni nehéz, sokszor kimerítő, sőt, akár elszomorító is. A mai világban pedig gyakran érezhetjük személytelennek, de ne féljünk visszatérni a régi szép dolgokhoz! Az a szép a mi korosztályunkban, hogy a randipartnerünk ugyanúgy lelkesedni fog az ötletért, hogy az együtt töltött idő alatt ne vegyük elő a telefonunkat, vagy hogy chat helyett személyesen beszélgessünk inkább.

Tények és tévhitek az 50 feletti randizásról