5 komoly indok, amiért jó ötlet egy női vállalkozás elindítása

Egy női vállalkozás semmivel sem indul rosszabb esélyekkel
Egy női vállalkozás semmivel sem indul rosszabb esélyekkel

Sajnos napjainkban is élnek bizonyos előítéletek a női nemmel kapcsolatban, ami miatt ferde szemmel néznek ránk az üzleti világban, egy vállalkozás tulajdonosaként. „A nő túl kedves, túl gondoskodó, az érzelmei vezérlik, ezeknek pedig nincs helye egy komoly piaci döntésben.” Mi viszont tudjuk, hogy ez az állítás több sebből vérzik, mint ahány betűből áll. 

Tanult, intelligens nő vagy, és van érzéked az üzlethez. Akkor miért ne kezdhetnél egy vállalkozás felépítésébe egy másik nővel? Nem a neme fogja eldönteni, hogy vannak-e jó ötletei, vagy megbízható társ-e a munkában. Sőt! Íme, 5 indok, amiért kifejezetten jó ötlet női munkatársakkal vállalkozásba kezdeni.

1. Tapasztalat

A közös élettapasztalat az egyik legfontosabb ok, amiért egy csak nőkből álló vállalkozás igenis jól sülhet el. Nőként sok közös van bennetek, ugyanazokon a megpróbáltatásokon mentetek keresztül, ugyanazokat a társadalmi stigmákat ráztátok le magatokról, hogy most ott lehessetek, ahol vagytok. Mindez igen erős kötődést és mély megértést alakít ki köztetek, ami elengedhetetlen egy sikeres társulás fenntartásához.

2. Támogatás

A hasonló háttér elősegíti egymás jobb megértését. Így nehezebb helyzetekben tudjátok, min megy keresztül a másik, és kész vagytok támogatást nyújtani. És pontosan ez kell ahhoz, hogy megoldjátok a problémákat, ettől áll a vállalkozás erős lábakon. Támaszkodhattok egymásra, ami nem csak a cégnek tesz jót, de a köztetek meglévő munkakapcsolatot is igazi barátsággá mélyítheti.

3. Magabiztosság

Férfiakkal dolgozni sokszor kihívással jár. Egy másik nő mellett azonban nem kell azon aggódnod, hogy kevésbé vesznek komolyan, vagy nem értékelik a munkád. Sőt, bátoríthatjátok, motiválhatjátok egymást. És még akkor sem fogja senki a szemét forgatni, ha egyes döntéseket a megérzéseitek alapján hoztok meg.

4. Rugalmasság

Egy női munkatárs megérti, hogy egyszerre több szerepben kell helytállnod. Nem csak a vállalkozás, de a család, a háztartás is rengeteg időt és energiát emészt fel. Egy nő nem fogja gyengeségként felróni, ha az életviteled több rugalmasságot kíván, és nem tudsz mindig az irodában lenni pontosan nyolc és négy között. Valószínűleg ő is ugyanebben a cipőben jár.

5. Lojalitás

Egy vállalkozás sikerre vitelének kulcsa a harmonikus, közös munka. Egy női munkatárssal nem vagy elnyomva, nem kell egyfolytában bizonyítanod az alkalmasságodat. Az üzleti kapcsolatotok egyszerűen a bizalmon és a siker eléréséért érzett felelősségen alapszik. Azon, hogy számíthattok egymásra, és hogy mindent megtesztek a közös cél érdekében.

(D.R.)                                                                                        A cikk forrása itt >>

Ezeket ne tedd, ha új vállalkozásba kezdesz!

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>