5 ok, amiért a szexuális élet 50 felett a leginkább kielégítő

5 ok, amiért a szexuális élet 50 felett a leginkább kielégítő

A szex a fiatalok és szépek sajátja – legalábbis a legtöbb hollywoodi film szerint. Pedig a hiedelemmel ellentétben a szexualitás nem fúj ki 30-40 évesen, sőt! Mára több tanulmány is arra jutott, hogy a szexuális élet 50 felett lesz csak igazán jó. Hogy miért? Megmutatjuk!

Könnyebb eljutni a csúcsra

Egy kutatás szerint a nők közel 40%-ának okozott nehézséget eljutni a csúcsra a húszas éveikben, ez az arány viszont 40 év felett visszaesik 20%-ra.

Az ötvenes nők magabiztosabbak

A húszas éveink önmagunk kereséséről szólnak – minden téren. Ekkor még a szex is a kísérletezés fázisában van, hogy a nő megtudja, mit szeret és mit nem. Ez pedig sokszor nem kielégítő, sőt, kifejezetten kínos vagy kellemetlen is lehet. De 50 felett már ezen a téren is tapasztalttá, magabiztossá válsz, ez pedig nem csak megkönnyíti, de élvezetesebbé is teszi a szexet. Szintén fontos tényező a teljesítési kényszer és a testképpel kapcsolatos aggodalmak. Míg a húszas években ezek plusz stresszfaktort jelentenek, később már megtanuljuk elengedni az ilyesmit.

A férfiak szerepe

Az előbb említett bizonytalanság és teljesítési kényszer ugyanúgy igaz a fiatal férfiakra is. A szakértők szerint a férfiak a húszas éveikben túlzottan impulzívak, bizonytalanok és tapasztalatlanok ahhoz, hogy a legjobb formájukat tudják nyújtani. Egy idősebb, tapasztaltabb férfi már nem érzi a teljesítési kényszert, így jobb szexuális partner is lesz.

A házas szex jobb lenne?

Egy brit magazin tanulmánya arra az eredményre jutott, hogy jellemzően a házas nők a leginkább elégedettek a szexuális életükkel. Az eredmény amúgy is biztató volt, hiszen az összes megkérdezett nő 75%-a válaszolt így, ám ez az arány 82%-ra ugrott, amikor a házas nőket kérdezték.

A kor előrehaladtával a szexszel való megelégedettség is növekszik

A Manchester Egyetem kutatása állítja ezt. Az igazán érdekes az, hogy az eredmények szerint a java még hátravan! Ugyanis a megkérdezett 50 feletti nők 80%-a mondta, hogy elégedett szexuális életével, míg ez az arány a hatvan felettiek esetében 85%-ra, sőt, a 70 felettiek esetében 90%-ra ugrott. Arról persze nem szól a fáma, hogy ez a gyakoriságra is vonatkozik-e (feltehetően nem), de még jobb hírnek tűnik, hogy a szexuális élet 50 felett kielégítő, de később még sokkal jobb is lesz!

Extrák, amivel feldobhatod szexuális életed 50 felett

Korábbi cikkünkben összegyűjtöttünk kiegészítőket és játékokat, amiket talán érdemes lehet bevetned, ha valami újra vágysz a szexuális életedben. Olvasd el cikkünket:

A szexjátékok segíthetnek feldobni az intim perceket

Az eredeti cikk forrása: Bustle

Kiemelt kép forrása: Woman photo created by freepik – www.freepik.com