5 lecke, melyet a szingli élet taníthat Neked

A szingli élet leckékkel szolgál önmagadról.

Életünk során folyamatosan fejlődünk, új dolgokat tanulunk. Dolgokat magunkról, társainkról, a világról. Attól függően, hogy milyen életszakaszban vagy, egy kicsit mindig mást láthatsz a világból. A szingli élet például hasznos leckékkel szolgál önmagad megismerése és a kiteljesedés felé.

Rájössz, hogy jobb egyedül, mint egy boldogtalan kapcsolatban

Sokan azért nem mernek kilépni egy kapcsolatból, mert félnek az egyedülléttől, pedig már régóta tudják, hogy nem működik. De miután egy ideje már szingliként élsz, ráeszmélsz, hogy az egyedüllét mennyivel jobbat tesz a lelkednek, mint a nem megfelelő személlyel való kapcsolat.

Újra felfedezheted önmagad

Egy kapcsolatban törekszünk arra, hogy megfeleljünk a másiknak. Korábbi álmainkat felváltják a közös célok és tervek. Szingliként azonban csak magadra kell koncentrálnod, újra előveheted azokat a dolgokat, amikről régen ábrándoztál. Rengeteg időd és energiád van arra, hogy felfedezd, mire is vágysz igazán – és aztán meg is valósítsd!

A szingli élet nem egyenlő a magánnyal

Több tanulmány is arra a megállapításra jutott, hogy a hosszabb ideje szingli nők a legboldogabbak. Ennek az egyik oka, hogy felfrissítik és többre értékelik baráti és rokoni kapcsolataikat és sokkal több időt töltenek emberek között. Szabadon ismerkedhetsz új emberekkel és fűzheted szorosabbra meglevő kapcsolataidat. A szingliség tehát egyáltalán nem jelenti azt, hogy egyedül lennél!

Megtanulsz gondoskodni magadról

ad

Nem csak arra gondolunk, hogy magadra főzöl, mosol és te intézed a bevásárlást – valószínűleg ez eddig is így volt. Nem is arra, hogy nincs ott egy férfi, aki megszerelje a mosógépet vagy bebikázza az autót.

Sokkal inkább arra, hogy mentálisan és lelkileg is sokkal többet törődsz magaddal és sokkal függetlenebbé válsz. Te magad kerülsz a középpontba, és hamar ráeszmélsz, hogy minden el tudsz érni egyedül. Ennél pedig nincs is jobb érzés a világon!

Koncentrálhatsz a karrieredre vagy a hobbidra

Közhelyesnek hangzó állítás, de attól még igaz. Szingliként több figyelmet fordíthatsz a munkádra és a hobbidra. Sőt, ha még nem igazán találtad meg a tökéletes hobbit, most megteheted! Nem kell senkihez igazodnod, így legyen az bármi a kertészkedéstől a falmászásig, nyugodtan beleáshatod magad. Tűzz ki magadnak célokat és folyamatosan motiváld magad az élet minden területén! Lefuthatsz jövőre egy félmaratont, elérheted, hogy elismerjenek munkahelyeden vagy megtanulhatsz egy új nyelvet – csak rajtad múlik.

Az eredeti cikk forrása itt >>

Szingli, gyermektelen, boldog 60-as nő vagyok