Mutatunk 5 gyakorlatot, amitől egészségesebb leszel

Az életminőség javítása életmód kérdése
Az életminőség javítása életmód kérdése

“A napok hosszúak, de az évek rövidek” – tartja a mondás. Az életünk ebben a világban rendkívüli módon felgyorsult. Az idő nem áll meg, és nem vár senkire, hogy felzárkózzon. Rövid idő alatt rengeteg mindent kell véghezvinnünk, és sokszor saját magunkra tudjuk a legkevesebb energiát fordítani, ami hatással van az életmódunkra. Mutatunk néhány egyszerű gyakorlatot, amelyek segítenek abban, hogy jobban tudj teljesíteni. Ezek mind nagy pluszt adnak az életminőség javítása terén.

Tedd ezeket naponta!

Hidratálj, hidratálj, hidratálj!

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a megfelelő folyadékfogyasztást, amelynek fontossága különösen jelentős lesz idősebb korban. A szépségedet és a közérzetedet is nagymértékben befolyásolja, ugyanis a kor előrehaladtával a vesefunkciók is csökkennek, így a méreganyagok távozásához több vízre van szükség.

Légy hálás!

Könnyen hajlamosak vagyunk arra, hogy elfelejtünk egy kis szünetet tartani, és hálát adni azért, amink van. Vegyél elő egy füzetet és vedd sorra, hogy mik azok, amelyekért hálás vagy. Legyél büszke magadra, és ismerd el, hogy mennyi mindent értél el kemény munkával. Ez a gyakorlat arra kényszerít majd, hogy tudatosan ismerd el az eredményeidet, és megbecsüld az életedet és a körülményeidet. Ez a gyakorlat a nehéz időkben is segítségedre lesz.

Tedd ezeket havonta!

Élj társadalmi életet!

Ne értsd félre, ennek semmi köze a közösségi médiához. Épp ellenkezőleg! A hírfolyam görgetése soha nem fogja helyettesíteni a személyes találkozásokat. Amikor csak teheted, de legalább havonta egyszer találkozz a barátaiddal, családtagjaiddal, járj el közösségi helyekre. A személyes találkozások, összejövetelek fokozhatják a bizalmat, a valahova tartozás érzését, amelyek az egészség és az életminőség javítása terén is fontosak.

 Tűzz ki újabb célokat!

Ez a gyakorlat sokat tesz annak érdekében, hogy fontosnak és sikeresnek érezd magad.  Térképezd fel, hogy melyek azok a területek, amelyeken javítani szeretnél az életedben. Tűzz ki egyértelműen megfogalmazott célokat és konkrét határidőket. Legyen szó bármiről, válassz ki valamit, amire összpontosítani szeretnél, írd le ezt a célt, és kezdj el apró lépéseket megtenni a megvalósulásáért.

Tedd ezt évente!

Jutalmazd meg magad! Evidensnek tűnhet, de mégis sokszor elfelejtjük ezt. Mindenki tud olyat mondani, ami ellazítja, kikapcsolja, kényeztetőleg hat rá testileg és lelkileg. Évente legalább egyszer iktasd be ezt a gyakorlatot. Hagyj időt a gondolkodásra, told ki a korlátaidat. Ne felejtsd el, az élet olyan, mint egy maraton, nem, mint egy sprint. A kemény munka után kell a pihenés és a jutalmazás.

(H.N.)

A cikk forrása itt >>