5 dolog, ami miatt jó választás a fürdőbe a zuhanykabin!

5 érv a zuhanykabin választása mellett

Ha létezik megosztó téma az emberek körében, a zuhanyzás- és fürdéspártiak közötti szakadék biztosan ide sorolandó. Pontosan ezért okoz nagy dilemmát egy fürdőszoba-felújítás során a kérdés, hogy zuhanyfülke vagy kád kerüljön beépítésre. Vannak, akik el sem tudnák képzelni az életüket a kényelmes és praktikus zuhany nélkül, míg mások ugyanezt gondolják a hosszan meleg vízben való ücsörgésről. Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttünk 5 érvet, amelyek a zuhanyzó mellett szólnak.

1. Kisebb helyet foglal

Különösen fontos kérdés ez kis alapterületű fürdőszobák esetén, ahol gyakorlatilag minden egyes centiméter számít. Mivel a zuhanyfülkék típusoktól függetlenül nem foglalnak nagy helyet, egy ilyen terepre ideális választás lehet. Így bőven marad hely a szekrénynek, a mosdókagylónak és a WC-nek is úgy, hogy közben kényelmesen elférsz és nem lesz zsúfolt a helység.

2. Könnyen tisztán tartható és higiénikus

Tény, hogy egy zuhanyfülke sokkal higiénikusabb mint egy fürdőkád, hiszen könnyebben tisztán tartható és nem érintkezik közvetlenül a bőrfelület nagy részével. Különösen számít ez akkor, ha többen használjátok a fürdőszobát. Ráadásul míg egy kád esetében hosszas hajolgatást igényel a takarítás, addig a zuhanyfülke nagy részét állva is meg lehet tisztítani.

Ennek kapcsán fontos megemlíteni azt is, hogy a zuhanyzás azért is higiénikusabb a kádban való fürdésnél, mert ebben az esetben végig folyik rajtunk a víz, a fürdőkádban viszont abban a vízben ülünk, ami leázott rólunk.

5 érv a zuhanykabin választása mellett

3. Víztakarékos

Hosszú távon a zuhanyfülke segítségével sokkal több vizet spórolhatsz meg, mintha kádban fürdenél. Hiszen amikor csak egy gyors zuhanyra vágyik az ember, akkor nincs időtakarékosabb, kényelmesebb és praktikusabb egy zuhanyfülkénél. Nem beszélve arról, hogy a vízzel is spórolhatsz ilyen módon, amely a számládnak is jót tesz, de a környezetedért is sokat tehetsz vele.

4. Könnyen megközelíthető és biztonságos

Nyilván nem szeretnénk az ördögöt a falra festeni, de bármikor előfordulhat, hogy az ember valami miatt nehezebben mozog, legyen az egy sérülés vagy az idő vasfoga okozta valamilyen probléma. Mivel egy fürdőszobát rendszerint úgy tervezünk meg, hogy az hosszú éveken át nyújtson tökéletes élményt a tisztálkodás során, bizony ezt a szempontot is figyelembe kell venni. Hiszen hasonló esetben a gyógyulási szakaszban bizony sokszor nem egyszerű a mozgás és olykor a hétköznapi tevékenységek is gondot okozhatnak. Ha szeretnéd megspórolni magadnak az ilyen jellegű problémákat, akkor a legtöbb állapotban könnyedén megközelíthető zuhanyfülke tökéletes választás. Egy csúszásgátlós zuhanytálca, felszerelve egy biztonságos, edzett üvegű zuhanykabinnal minden családtag számára teljes biztonságot nyújt.

5 érv a zuhanykabin választása mellett

5. Teljes komfortot biztosít

Sokan vélik úgy, amikor zuhanyfülkéről van szó, hogy valódi relaxációs wellness élményre így nincs lehetőség, hiszen a feltételeket ehhez csak a fürdőkád tudja biztosítani. Ám áttekintve a különböző zuhanyzóhoz elérhető kiegészítőket és paneleket, ez ma már egyáltalán nem állja meg a helyét. Hiszen a nagynyomású fúvókák, a beszerelhető világítás, a különböző élményt fokozó zuhanyfejek és masszázs kiegészítők mind hozzájárulnak a wellness élményhez. Sőt, akár egy zuhanyülőke is helyet kaphat benne, így a lábaid kinyújtóztatásához is adott a lehetőség. Bizonyított tény, hogy a hidromasszázzsal kiegészített zuhanykabin sokat tesz hozzá az egészség megőrzéséhez. Javítja a vérkeringést, ezáltal több oxigén jut az agyba, amely a szív-és érrendszernek és a kreativitásnak és aktivitásnak egyaránt jót tesz.

Láthatod, milyen sok pozitívum szól a zuhanyzó mellett, különösen ha hosszú távban gondolkozunk. Hiszen egy ilyen beruházás nem kevés időre szól és nyilván te is úgy szeretnéd megálmodni a fürdőszobádat, hogy az több esztendő múlva is maradéktalanul kiszolgáljon. Ha a fentiek alapján eldöntötted, hogy zuhanykabint szeretnél beszereltetni a fürdőszobádba és szívesen szétnéznél a kínálatban, jó szível ajánljuk neked a Gépészcentrum webáruház zuhanykabin kínálatát!