5 biztos jel, hogy kihűlt kapcsolatban élsz pároddal

A kihűlt kapcsolat 5 biztos jele

A párkapcsolatok természetes velejárója, hogy idővel csökken a szenvedély, a kezdeti rózsaszín köd elmúlik. Sőt, tanulmányok szerint az általunk szerelemként értelmezett érzés is elmúlik 3 év után, a helyét pedig valami más veszi át: egy mélyebb kötelék, ami ha szerencsések vagytok, örökre kitart. De mi van, ha nem? Mik lehetnek a kihűlt kapcsolat jelei?

Egy párkapcsolat akkor működik jól, ha van helye benne intimitásnak. Ez alatt pedig sokkal többet értünk a fizikai formájánál, ide tartozik a köztetek lévő bizalom, nyitottság, biztonságérzet is. Ezek az érzelmek együttesen teszik igazán erőssé a kapcsolatot. De mi történik, ha eltűnik az a bizonyos szikra és a párkapcsolat elkényelmesedik? Íme 5 jele annak, hogy kihűlt a kapcsolat és ideje valamit tennetek érte!

Párod távolságtartóvá válik

Egy párkapcsolatban egymás támaszai vagytok, ezért fontos, hogy mindig megosszátok egymással gondjaitok, aggodalmaitokat. Ha rendszeresen megesik, hogy bár látod párodon, hogy valami nyomasztja, mégsem beszél neked róla, az már régen rossz. Természetesen nem segít, ha lerohanod és kérdésekkel sorozod, inkább próbáld apránként rávenni, hogy ismét megnyíljon neked.

Csökken az együtt töltött idő

Ha hosszú évek után is a nap minden percében együtt akartok lenni, igazán szerencsések vagytok. Nincs azzal se semmi baj (sőt!), ha idővel vágytok az énidőre és a barátokkal külön töltött időre mindaddig, amíg ez nem megy kettőtök rovására. Ha azonban már azt tapasztalod, hogy párod minden szabadidejét nélküled tölti, mind több programot tervez nélküled, elkezdhetsz aggódni.

Próbáld visszacsempészni a randikat mindennapjaidba, beszéljétek le, hogy eleinte hetente egyszer-, majd kétszer kettesben vagytok és közösen programoztok.

A kihűlt kapcsolat legfőbb jele, ha párod fejben mindig máshol jár

Hiába ül melletted, mégis úgy érzed, mintha kilométerekre lenne tőled? A közös programok során is mintha csak fizikailag lenne veled? Párod gondolataiban messze jár, mintha csak teljesen kivonna téged lelki életéből.

Nem ad a véleményedre

Korábban mindig a te szavad volt a döntő? Kikérte a véleményed, ha új ruhát vásárolt magának, de még a munkahelyi kérdésekben is? Ha idővel úgy érzed, hogy párod egyre kevésbé törődik a tanácsaiddal, az biztos jele lehet annak, hogy érzelmileg eltávolodott tőled.

Sokkal többet osztasz meg vele, mint ő veled

A beszélgetések kezdenek egyoldalúvá válni és egyre inkább csak te osztod meg a problémáidat, örömeidet, érzelmeidet. A régi beszélgetések, amikor leültetek és a napotok minden percét megosztottátok egymással, már odavannak. Szinte úgy érzed, nincsenek is információid arról, hogy mi történik párod életében.

A kihűlt kapcsolat jelei lelkileg is megterhelőek lehetnek számodra amellett, hogy állandó aggodalmat keltenek benned. Fontos, hogy ne próbáld erőszakosan visszahozni az intimitást, inkább apránként, kis lépésekben tereld vissza kapcsolatotokat a régi medrébe. A kommunikációnak is fontos szerepe van abban, hogy visszakaphassátok a szikrát, beszélj pároddal érzelmeidről.

A jó házasság titka egyszerűbb, mint gondolnád!