4 sminktrükk, ami segít, hogy éveket letagadj

Fiatalító sminktrükkök

Az örök fiatalságra való törekvés soha nem múlik el. Ne felejtsük el, a sminktáskád tartalma is öregedésgátló hatással bír. Hogyan használjunk sminket, hogy fiatalabbnak nézzünk ki? Mutatjuk a legjobb trükköket és praktikákat!

Használj szemceruzát!

Nagyon szeretjük a fekete szemceruzánkat – a világ nélküle valóban sivár világnak tűnik. Most mégis azt mondjuk, cseréld le mély csokoládébarnára. Miért? A barna ceruza melegebb árnyalatai a legfinomabb módon világítják meg a szemet, míg a fekete árnyékot vethet, bezárhatja a szemet, és kihangsúlyozhatja a sötét karikákat. Ráadásul bármi, aminek hamvas felhangja van, öregíthet.

Formázd a szemöldököd!

Európában és az Egyesült Államokban is régóta ünnepeljük a tökéletesen ívelt szemöldököt. A Csendes-óceán túloldalán azonban a koreai nők más szemöldökformát választanak: puhább, egyenesebb ívet, és fiatalabbnak is tűnnek, nem érdekes? Miért? Állítólag ez a forma azt utánozza, ahogyan fiatalabb korunkban természetes módon formálódik a szemöldökünk, így érettebb korunkban alkalmazva ugyanilyen hatást kell kifejtenie. Ahelyett, hogy határozott ív húzással formálnád szemöldöködet, próbáld meg lágyítani, és kicsinyíteni az ívet puha ceruzával.

Az alapozás csodákra képes

Fiatal korunkban az alapozót mindig elutasítottuk, mint egy felesleges plusz lépést szépségápolási rutinunkban, amely inkább a placebo-hatás területére esik, mintsem, hogy ténylegesen hozzáadott értéket. Milyen nagyot tévedtünk! Az alapozó hasznos fegyverré válik az öregedő bőrrel és a fakó arcszínnel szemben.

A hidratálás sem maradhat ki

Ahhoz, hogy előkészítsd bőrödet az alapozásra, előzetesen hidratáló krémet célszerű használni a sima alap érdekében. Ez egészséges, harmatos ragyogást kölcsönözhet fáradt bőrödnek. A hidratálás egyébként is fontos minden korban, mert ez biztosítja a megfelelő vízháztartás fenntartását. A krémek mellett a megfelelő mennyiségű víz fogyasztása is nagyon fontos.

+Tipp

Ha a látszatmegoldások helyett igazán tartós fiatalító eredményre vágysz, akkor ezt a megoldást ajánljuk: ránctalanítás gyorsan. Ránctalanítás tartósan műtéti beavatkozás nélkül, a Bónusz Plasztikai Sebészeten!