4 ok, amiért sokkal pihentetőbb a nyaralás egyedül

A nyaralás egyedül is lehet szuper.

A nyaralás a várva várt pihenésről, kikapcsolódásról, feltöltődésről szól. Kivéve, ha anyuka vagy, mert akkor nyaralás alatt is folyamatosan résen vagy és mindent megteszel, hogy gyermekeid minél jobban érezzék magukat. Természetesen mindezt örömmel teszed, hiszen nincs is szebb, mint szeretteiddel nyaralni és közösen élményeket szerezni. Mégis azt mondjuk, hogy a nyaralás egyedül is szuper lehet, és nagyon is szükséged van rá!

Akár kirepültek már a gyerekek, akár otthon vannak még, biztosan meg fogják érteni, ha évente egy hétvégére akár teljesen egyedül, akár pároddal mentek valamerre. Ez lehet a te hétvégéd, amikor végre minden rólad szól és mindent úgy alakíthatsz, ahogyan csak szeretnél. Miért érdemes kipróbálnod?

Megóv a kiégéstől

A kiégés nem csak a munkahelyen következhet be. Anyának lenni önmagában is felér egy állással, hát még ha mindent a heti 40 órás munkaidőd mellett kell menedzselned. A háztartás vezetése, a gyerekek nevelése és felügyelete állandó figyelmet kíván meg, így lényegében otthon sem tudod kipihenni a munka okozta fáradalmakat. Egy nyaralás egyedül viszont elhozza ezt neked, ezáltal elkerülheted a kiégést – ami ráadásul súlyos következményekkel is járhat, például depresszióval, szorongással, alvászavarokkal.

Emlékeztet rá, hogy ki is vagy

Anya, feleség, dolgozó nő – ezek a “főbb szerepeid”, fő elfoglaltságaid. Ez vagy te és örömmel éled meg ezeket a szerepeket. De ki voltál, mielőtt hozzámentél a párodhoz és megszülettek a gyerekeid? Akármilyen idilli is a családod, soha nem szabad elfelejtened, hogy ki vagy te! Erre tökéletes egy nyaralás, ami során újra felfedezheted magad.

A családod függetlenebbé válik

Akár pároddal, akár egyedül indulsz nyaralni, valakit biztosan otthon hagysz. És épp ez a lényeg: gyermekeid addig magukra maradnak. Még ha csak 3-4 napról is van szó, ez alatt az idő alatt magukról kell gondoskodniuk, tehát megtanulnak kicsit önállóbbá válni. Neked is előnyödre válhat, ha a gyerekek elsajátítják a ház körüli teendőket, hiszen ha látják mennyi munkád van benne, később ők is segítségedre lehetnek.

Kipihenten térhetsz haza

Mivel ezúttal a nyaralás egyedül zajlik, nem kell senkire odafigyelned. Órákig napozhatsz a parton, bejárhatod a várost vagy beülhetsz egy bárba kedvenc koktéloddal – lényeg, hogy teljes mértékben azt teheted, amire szükséged van ahhoz, hogy feltöltődj. Te is érezni fogod, hogy milyen kipihenten érkezel haza családodhoz, ez pedig mindenki számára jó, hiszen kipihenten még többet tudsz foglalkozni velük.

 

A cikk eredeti forrása itt >>

Hét érvünk is van, miért kempingezés legyen az idei nyaralásod