4 ok, amiért a férfiak számára vonzó egy idősebb nő

Miért vonzó egy idősebb nő a férfiak számára?

Manapság még mindig az a megszokott, hogy egy kapcsolatban a férfi az idősebb, pedig ennek egyáltalán nem feltétlenül kell így lennie. Egy idősebb nő számos szempontból lehet vonzó a férfiak számára, amire egy nemrégiben készült felmérés is rámutatott. Nézzük az eredményeket!

Az idősebb nő, fiatalabb férfi című könyv szerzői, Felicia Brings és Susan Winter több mint 200 férfival készített interjút, hogy összegyűjtsék azokat az indokokat, amiért a férfiak vonzódnak a náluk idősebb nőkhöz.

Az élettapasztalat

„Megmutatta nekem, hogyan nézhetek bizonyos dolgokra más aspektusból. Úgy értem, az idősebb nők máshogy látnak bizonyos dolgokat, mert több élettapasztalattal rendelkeznek. Én is érettebb lettem mellette, segített nekem, hogy igazán felnőjek”.

– meséli 27 évesen Art, idősebb párjáról.

Ez az élettapasztalat erősebbé, reálisabbá és érzelmileg stabilabbá tesz minket. Egy igazi férfi számára pedig ezek az igazán fontos dolgok, hiszen egy hosszú távon is boldog kapcsolathoz remek alapot nyújtanak.

Egy másik interjú során Fred meséli, hogy miután véget ért kétéves kapcsolata egy nála 16 évvel idősebb nővel, megpróbált saját korosztályában is ismerkedni. Elmondása szerint egészen nevetséges érzés volt, ahogyan mély beszélgetést próbált kezdeményezni egy szórakozóhelyen, ahol számára éretlen és zavaros lányokkal találkozott.

Magabiztosság

A magabiztos kisugárzás mellett sem mehetünk el szó nélkül. A fiatalok rendre a külsejük miatt aggódnak és kísérleteznek a különböző stílusokkal, míg egy idősebb nő már rég elfogadta magát és megtalálta azt, hogy mi áll jól és ez meg is látszik rajta. Ez a fajta magabiztosság első pillantásra meglátszik az emberen, és a férfiak figyelmét is felkelti.

Egyik [idősebb nővel való] kapcsolatom sem arról szólt, hogy anyafigurát keresnék. Mindkét nő elhivatott és profi volt a munkájában, valamint magabiztos önmaga tekintetében. Számomra ez rendkívül vonzó volt” – meséli Lenny, aki 2,5 évig élt egy 16 évvel idősebb nővel, majd következő kapcsolata 3 évig tartott egy 13 évvel idősebb nővel.

Törődés

A fiatalokat lefoglalja saját maguk keresése, míg egy idősebb nő már túl van ezen, így sokkal inkább törődik párjával. Emiatt a férfiak igazán fontosnak érezhetik magukat mellettük. Természetesen egy kapcsolatban mindkét fél vágyik a törődésre és elismerésre, amit egy idősebb és érettebb nőtől sokkal inkább meg lehet kapni.

„Tisztán pozitívként éltem meg mindkét kapcsolatom. Ők olyan dolgokat is láttak bennem, amiket még én magam sem vettem észre.” – idézi fel Fred.

Intellektus

Nagyon sok férfi számára fontos az intellektus. Egy gyönyörű, de butácska lánnyal lehet jól szórakozni, de nem sok esély van igazán mély beszélgetésekre. Míg egy érettebb, magasabb intellektussal bíró nővel mindkettő megélhető.

„Nagyon élvezem, ha olyan nővel ülhetek le a vacsoraasztalhoz, akivel van lehetőségem olyan szintű társalgást folytatni, amit élvezni és értékelni is tudok. „

– meséli Nigel, akinek mindig is idősebb barátnői voltak.

Miért randiznak érett nők fiatalabb férfiakkal?