4 karácsonyi ruha ötlet, hogy biztosan megtaláld a kedvenced

Karácsonyi ruha ötletek

Szeretnék, ha az ünnepek során minden tökéletes lenne. Időt és energiát fordítunk rá, hogy kialakítsuk a tökéletes menüsort, az új ételeket pedig előre elkészítjük, hogy karácsonyra biztosan jól sikerüljenek. Gondosan összeválogatott díszekkel tesszük hangulatosabbá a lakást és nagy odafigyeléssel díszítjük a fát, hogy minden oldalról szépen mutassunk. De ott van még a karácsonyi ruha kérdése: mit vegyél fel, ami ünnephez illő, csinos, de mégis kényelmes?

Fast fashion

A fast fashion boltok mindegyike külön karácsonyi kollekcióval áll elő. Csillogó, flitteres, fénylő, bársonyos és csipkés ruhák egész garmadája vár ilyenkor az üzletekben. Persze mindig felmerül a kérdés, hogy érdemes-e megvenni egy csodaszép, de a hétköznapokban abszolút hordhatatlan ruhát annyi pénzért, amiből egyébként 2-3 másik ruhadarabot is hazavihetnél? A másik nagy dilemma a kényelem kérdése. Hiába nézel ki lélegzetelállítóan a szűk, testhezálló ruhádban, ha a nagy ünnepi vacsora után folyton feszengsz benne. Az ideális karácsonyi ruha egyszerre csinos és kényelmes!

Ilyen például egy lengébb szabású, sikkes szövetruha. Ez a letisztult darab például a H&M kínálatában található meg:

karácsonyi ruha a H&M-ben
Kép forrása: H&M

De szuper megoldás az is, ha egy lágy esésű, csinos inget szerzet be (vagy keresel elő a szekrényből) és egy egyszerű fekete nadrággal kombinálod. Idén az áttetsző, mintás blúzok nagyon divatosak, ráadásul a vacsora után sem kell aggódnod, hogy feszülne rajtad a ruha. Ez a gyönyörű blúz a Promod üzleteiben érhető el:

karácsonyi ruha a Promodban
Kép forrása: Promod

Dress code: piros

Ha szeretnétek kicsit összeöltözni a családdal, egyezzetek meg egy karácsonyi színben, mint dress code. Ha nem akartok külön emiatt vásárolni, nézzetek körül a szekrényben, hogy melyik szín az, amiből mindenkinek van valamilyen ruhája. Ha arany vagy ezüst darabok nem is sorakoznak mindenki szekrényében, egy-egy piros vagy zöld ruhát biztosan találtok otthon. Ha pedig szeretnél újat vásárolni, nem is lehetne könnyebb dolgod: az üzletek hemzsegnek a karácsonyi színekben pompázó ruháktól. Ez a piros szépség például a Mangoban vásárolható meg.

karácsonyi ruha a Mango-ban
Kép forrása: Mango

Egyenpizsama

A tengerentúlon hagyomány, hogy a családok egyforma pizsamában ülik körbe a karácsonyfát. Meg is tudjuk érteni, hiszen mi lehetne kényelmesebb, mint egy pihe-puha pizsama? Persze a rokonokkal való találkozáskor ezt nehéz kivitelezni, de a szűk család tagjaival könnyedén meg tudod beszélni, hogy idén a kényelem uralkodjon a fa körül.

Karácsonyi ruha a Reservedben
Kép forrása: Reserved

Csúnya karácsonyi pulcsi

Az Ugly Christmas Sweater mára külön fogalommá vált. A karácsonyi ruha nem feltétlen kell, hogy csinos legyen, ez esetben a hangsúly a mókás mintákon és kényelmen van. Ha idén kevésbé formális öltözetre vágysz, beszéld meg a rokonokkal, hogy mindenki csúnya pulcsiban érkezzen a karácsonyi vacsorára. Az est első témája ezzel garantálva is van, de akár tarthattok szavazást a legcsúnyább pulcsiról is. A nyertesé az utolsó szelet süti – már, ha bír még egyáltalán enni a három fogásos lakoma után.