3 nagy igazság arról, miért tesz jót veled a színház

A színház segít a mindennapokban
A színház segít a mindennapokban

Számos oka lehet annak, hogy a színház már évezredek óta töretlen népszerűségnek örvend. Sokan egy varázslatos, rendkívüli élménynek tartják a színházat, és milyen igazuk van! Mi most három okról írunk, amiért érdemes gyakrabban elmenned megnézni egy ígéretes előadást. 

Első: a színház összehozza az embereket

A legtöbben családtagokkal vagy barátokkal járnak az előadásokra. egy előadás nem csak egy helyre vonz titeket, hanem egy valóságos élményt osztotok meg egymással. Sokaknak a színház látogatása bizonyos tradícióvá vált, és minden évben ellátogatnak egy előadásra a családjukkal. Bármilyen formában is látogatod meg, a színház rendkívüli élményt nyújt és sosem lesz unalmas. Új előadások, új épületek, új színészek és új rendezők. Minden előadás újnak érződik attól függetlenül, hogy láttad-e már, vagy sem.

Második: kibújhatsz a bőrödből

A könyvekhez és a filmekhez hasonlóan a színházba járás segít kicsit kibújni a mindennapjainkból. Lehet, hogy az előadás az élet egy olyan oldalára világít rá, amire eddig nem is gondoltál, és utána más szemszögből szemléled a világot. Gyakran a színdarabok bemutatják nekünk a szeretetet, az erőt vagy éppen az elhivatottságot, amire szükségünk lehet az életben.

Harmadik: az előadások segíthetnek legyőzni az élet nehézségeit

Azzal, hogy a szereplők hasonló, vagy azonos problémákkal szembesülnek, mint amilyenekkel mi a hétköznapokban, segítenek. A színház az érzelmek teljes skáláját megjárja, ezzel segíti azok megélését, könnyebb feldolgozását, amennyiben nehéz érzelmi feladatról van szó.

(K.D.)

A cikk forrása itt >>