A 2018-ban divatos smink 6 összetevője

A smink a megjelenés meghatározó része
A smink a megjelenés meghatározó része

A smink öltöztet, akárcsak egy csinos ruha vagy cipő. Ezért a smink ugyanolyan szerves része a megjelenésünknek, mint a szerelés, amit éppen magunkra kaptunk. És éppen emiatt a divat is ugyanannyira hatással van rá. A sikkes smink tehát minden évben mást és mást jelent, de vajon mit tartogat 2018? Megmutatjuk, idén mitől is lesz egy smink igazán divatos! 

1. Élénk ajkak

Minél feltűnőbb, annál jobb – diktálja az idei smink törvény. Legalábbis ha az ajkainkról van szó. Egy élénk rúzs a legegyszerűbb módja, hogy színt vigyél az arcodra. 2018-ban bátran hordhatod a nyolcvanas évekre emlékeztető merész színeket, mint például a fukszia. A szánkkal kapcsolatban még egy smink tippet érdemes megjegyezni: az elmúlt években hódító folyékony rúzsok mellé idén visszatérnek a klasszikus, töltény formájú rúzsok is.

2. Belső kontúr

A profik már évek óta használják a következő technikát, ennek ellenére csak idén került be a legmenőbb smink praktikák sorába. Szemeid belső sarkába használj fehér szemceruzát, amitől szemeid nagyobbnak, tekinteted frissebbnek fog tűnni. Ha bevállalós vagy, fehér helyett használhatsz ezüstös vagy más, meglepő szín világos árnyalatát is! A szemöldök fontosságáról egy régebbi cikkünkben olvashatsz.

3. Fémes árnyalatú rúzsok

Ha a feltűnő színek helyett inkább a metálos csillogást látnád viszont magadon, itt a megoldás! A tavalyi, csillámos rúzsoktól eltérően – amelyektől az íróasztalodtól a ruháidig minden csillogó lett- idén egy kicsit visszafogottabb, drámaibb sminkek, nevezetesen a fémesen fénylő rúzsok is hódítanak.

4. Kitöltetlen szemkontúr

Vedd csak elő a jó öreg, fekete szemkontúr ceruzád! Idén azonban elég a klasszikus macskaszem körvonalát megrajzolni vele, nem kell pepecselned a kitöltéssel. Így tekinteted letisztult, mégis figyelemfelkeltő lesz.

5. Ragyogó arany

Méghozzá minden mennyiségben. Arany szemhéjpúder, bronzosító, highlighter, a lényeg, hogy ragyogj, akár a Nap! Ha nem lennének készleten, nyugodtan megéri beruházni rájuk, az arany egész biztosan még évekig divat marad a smink világában.

6. A nagy kékség

2018-ban nem csak az élénk rúzsok idézik fel a nyolcvanas évek hangulatát, de a kék szemfesték is reneszánszát éli. Szemhéjpúder helyett azonban válassz inkább fényes, égszínkék árnyalatú, macskás kontúrt, egy kevésbé feltűnő, semleges színű rúzzsal.

Az 50 fölötti sminkelés legfontosabb tudnivalói

(D.R.)                                                                                          A cikk forrása itt >>

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>