Kreatív ötletek, melyek edzésben tartják éned alkotó részét

Kreatív ötletek

Miért jó, ha nyitottak vagyunk arra, hogy folyamatosan fejlesszük kreatív énünket? A kreativitás azt jelenti, hogy megéljük a jelen pillanatot és felszínre tudjuk hozni a bennünk rejlő potenciált. A siker érdekében rendszeresen edzésben kell tartani énünk ezen részét, különben elsorvad, csakúgy, mint az izmaink. Az alábbi kreatív ötletek segítenek ebben!

Vezess kreatív naplót!

Kreatív írás, rajz vagy kollázstechnika, mindhárom módszer abban segít, hogy kapcsolatot teremts a belső éneddel és a tudatalattidban zajló folyamatokkal. Az Anne-Marie Jobin által kifejlesztett kreatív naplóval felébreszthetjük szunnyadó kreativitásunkat: a naplóírás, a mandala vagy a kollázskészítés, a meseírás mind közelebb visz önmagunkhoz és fejleszti önismeretünket.

Készíts mandalát!

A mandala szó szanszkrit nyelven „szent kört” jelent. A kör középpontja mi magunk vagyunk. A mandalakészítést mind a keleti, mind a nyugati kultúrkörben meditatív folyamatnak tartják, ami által a legmélyebb énünkhöz tudunk kapcsolódni. Egy előre megrajzolt mandala kiszínezése (az interneten gazdag kínálatból választhatunk), de akár a saját mandalánk elkészítése is hatással van legbensőbb személyiségünkre: ez az aktív meditációs technika lenyugtatja az elmét, fejleszti a képzelőerőt és az intuíciót.

Térképezd fel valódi vágyaidat!

A Shakti Gawain által kidolgozott módszer segít a bennünk rejlő vágyak, motivációk, kincsek feltérképezésében. A kollázstechnikával elkészített alkotás konkrét formában mutatja meg mélyen rejlő vágyainkat, ezzel elősegítve azok megvalósítását.

Hogyan készítsd el a kollázst?

  • Vegyél magad elé egy nagy kartonpapírt, ollót, ragasztót és sok színes magazint!
  • Koncentrálj egy olyan célra, ami közel áll a szívedhez!
  • Lapozd át az előtted lévő magazinokat és gondolkodás nélkül vágd ki azokat a képeket és szavakat, amelyek kapcsolódnak a célodhoz! Hagyatkozz az intuíciódra, ne gondolkozz sokat!
  • Ragaszd fel a kartonpapírra azokat a részleteket, amelyek a leginkább megihletnek, majd a végén színezd ki a kollázst!
  • Tedd olyan helyre a lakásodban, ahol gyakran láthatod!

Hidd el, ez a kincses térkép megmutatja a valódi vágyaidat és közelebb visz azok beteljesítéséhez!

Ezek a kreatív ötletek amellett, hogy segítenek kikapcsolni, remek programot is jelentenek a rohanós hétköznapok után. Ügyelj rá, hogy a napi tennivalók mellett rendszeresen hagyj magadnak időt feltöltődni és pihenni is!

 

(M.Z.Zs.)

A cikk  forrása itt >>