Ilyenek az igazán erős nők – idézetek, melyek motiválnak

Erős nők idézetek

A világtörténelem tele van olyan ösztönző nőkkel, akik élete mindannyiunk számára inspirációul szolgálhat. Nem is kell sokat visszamenni az időben, az elmúlt évszázad is bővelkedik igazi példaképekben. Ezek az úttörő, erős nők idézetek segítségével vezetnek téged is utadon. Ismerd meg életüket és motiválódj gondolataik által!

Nők, akik emberek millióinak életre voltak hatással az elmúlt évtizedekben

„Nem a szabályok szerint élem az életem. A szívem vezet, nem a fejem”.

Diana hercegnő életbölcsességeinél csak szíve volt nagyobb. És bár élete közel sem volt idilli, jósága és kedvessége mindig megmaradt. Remek példával állt minden nő – és férfi – számára.

És feltehetően ami az európaiak számára Diana, az az amerikaiaknak Oprah Winfrey.  A nehéz sorsú, ám épp ebből erőt merítő műsorvezető sokkal több a tengerentúlon, mint egy celeb. Emberek milliói mondják, hogy Oprah adott nekik erőt, hogy megváltoztassák életüket, hogy függetlenek, magabiztosak legyenek. Motiváljon téged is a tőle származó idézet:

„Lépj ki a múltadból, ami visszatart téged. Helyette inkább állj bele az új történetbe, amit te magad alkotsz meg!”

És ha már az amerikai filmtörténetnél tartunk, nem mehetünk el szó nélkül a világ egyik legnagyobb színésznője mellett sem. Meryl Streep életéről is írtunk már. A híres színésznő a világon bármilyen szerepet tökéletesen tud eljátszani. Szívét-lelkét beleadja munkájába, rendületlenül tanul és halad előre. Példaértékű kitartását te is ellesheted tőle!

„Hagyom, hogy a cselekedeteim határozzák meg, hogy milyen ember vagyok. Vitatkozz ezekkel, ne a szavakkal.”

Úttörők egy férfiak uralta világban: erős nők idézetei a múlt századból

„Ha mindig normálisnak, hétköznapinak akarsz tűnni, soha nem fogod megtudni, milyen csodálatos is vagy.”

Maya Angelou minden szempontból úttörő volt, már jóval azelőtt a nőkkel szembeni szexuális erőszak elleni harc szószólója lett, hogy mozgalom vált volna belőle. Fekete nőként a XX. derekán nem volt könnyű helyzetben, de soha nem adta fel, mindig haladt céljai felé.

Néhány évtizeddel korábban Amelia Earhart az első nőként repülte át az Atlanti-óceánt egy olyan korban, ahol a nők számára a „kijelölt utat” a gyereknevelés és a háztartás vezetése jelentette. Számos olyan utazással büszkélkedhetett, ami férfiak számára is erőt próbáló lett volna. Magabiztossága mellett életfelfogása is inspirációként szolgálhat:

Nincs olyan kedves gesztus, mely önmagában véget érne. Egy kedves gesztus egy másikhoz vezet. A jó példa követendővé válik. Egyetlen kedves gesztus gyökeret ereszt minden irányban, melyek növekedve újakat teremtenek. A kedvesség legnagyobb ereje abban rejlik, hogy azokat is kedvessé teszik, akik a gesztust fogadják.”

A XX. század elején pedig hogyan is készíthetnénk listát inspiráló nőkről Frida Kahlo nélkül? Ő a tökéletes példa arra, hogy mi mindenre képes az elme és a lélek ereje még akkor is, ha a test önmagában a mélypontján van. Bár élete éppannyira volt furcsa is, mint rejtélyes, mérhetetlen belső erejét mindenképpen érdemes példaként tartanod.

„Lábak? Miért lenne rájuk szükségem, ha vannak szárnyaim, amikkel repülhetek?”

Írd fel kedvenc idézeteid és ragaszd ki őket a tükörre, hogy minden nap motiváljanak. Így a cikkünkben szereplő erős nők idézetek formájában mindig veled lesznek!

Az idézetek forrása itt.