Romantikus filmek, amelyek mást is üzennek a nézőnek

Romantikus filmek, amelyek többet is jelentenek
Romantikus filmek, amelyek többet is jelentenek

A romantikus filmeket sokan nyálasnak tartják, tegyük hozzá joggal. Azonban a rengeteg tömeggyártmány között találhatók valódi gyöngyszemek is. Mutatunk három olyan filmet, ami tényleg megéri az időnket.

Titanic

Az 1997-es klasszikus Kate Winslettel és Leonardo DiCaprioval méltó hírnevéhez. James Cameron rendezésében a film olyan komoly témákat boncolgat a felszín alatt, mint a családi erőszak és a nők sorsa az első világháború előtt. Érdekesség, hogy van egy teória arról, hogy Jake (Leonardo Dicaprio) valójában nem is létezett, csak Rose (Kate Winslet) alkotta meg a fejében, hogy könnyebben tudja feldolgozni az erőszakos párját és egyoldalú kapcsolatát. Erre az elméletre ugyan kézzel fogható bizonyíték nincs, azonban érdemes megfigyelni a két főszereplő párbeszédeit, ugyanis a többi utas mintha észre sem venné férfi főszereplőnket. Valamint a tragédia után is csak Rose emlékszik rá.

Csillagainkban a hiba

A 2014-es Csillagainkban a hiba John Green könyvének filmadaptációja. A történet elsősorban a „young adult” korcsoportnak, tehát a tinédzser kor és felnőtté válás határán lévők számára íródott. Sokan a feleslegesen giccses filmek csoportjába sorolják, ám én ezzel nem értek egyet. A két főszereplő szerelmi szálán kívül olyan témákat feszeget a regény és a film is, mint a gyógyíthatatlan betegségek elfogadása, valamint a betegségekkel történő együttélés. Egy gyönyörű film, ami a fiatalos szereposztás és megjelenés ellenére is mindegyik korosztálynak élmény lehet.

Ghost

A Ghost egy 1990-ben bemutatott romantikus film Demi Moore és Patrick Swyze főszereplésével. Ezt a filmet az akkori fiatalok túlnyomó része legalább egyszer már látta, elég, ha csak az ikonikus agyagozós jelenetre gondolunk. A Ghost a mára már elcsépeltté váló romantikus vonások feltüntetése mellett el is gondolkodtatja a nézőt. Tényleg van szerelem a halálon túl is?  Ha esetleg velem történne valami, a párom képes lenne továbblépni? Egy varázslatos alkotás komoly és mély gondolatokkal, nagyszerű kivitelezésben.

(K.D.)

A cikk forrása itt >>