Tudod, melyik a neked való sport?

A sport minden életkorban jót tesz
A sport minden életkorban jót tesz

Semmi sem fogható a sport okozta örömhöz. Mindnyájunk fittsége és képességei eltérőek, pont ettől olyan szép a sport. Mindenki megtalálhatja a neki legmegfelelőbb testmozgást, legyen az csapat- vagy egyéni sport. 

Azonban ahogy öregszünk, az erőszakosabb csapatsportok, amelyek akár egész életünket végigkísérték, egyre nagyobb eséllyel okozhatnak komoly sérülést.

De milyen sport lehet kortól független?

Séta

A sétálás, vagy túrázás kimozdít a négy fal közül és a saját tempódban haladhatsz. Keress környező parkokat, vagy ha az időjárás nem engedi, járj körbe egy plázát töviről hegyire!

Úszás

A medencében a magad ura vagy, és senki sem mondja meg neked, hány hosszt úszhatsz. Olyan gyakran és intenzíven csinálhatod, ahogy az jól esik. Emellett a legtöbb uszodában szerveznek aquafit tanfolyamokat, amik különösen jót tesznek a korosodó csontoknak és ízületeknek.

Tánc

A tánc számos fajtája közül választhatod ki a számodra legmegfelelőbbet. A tánccal két legyet üthetsz egy csapásra, hiszen fejleszti az állóképességet, azonban rendkívül szórakoztató is. Jelentkezhetsz partnerrel, de egyedül se légy rest kipróbálni magad!

Kenu

A motorcsónak remek élményt nyújthat, azonban ha helyette inkább a kenut választod, az a testeden is meglátszik majd.

Pecázás

Akár mélytengeri halászatról, akár a legközelebbi tónál való pecázásról beszélünk, a horgászással nem lehet melléfogni, ez egy örök klasszikus.

Golf

Az amatőr golfozóknak rengeteg pálya elérhető. A tanfolyamok, golfkocsik, és a klubház egyaránt hozzáadhat az amúgy is felejthetetlen élményhez. Játszhatsz egy szokásos társasággal, vagy akár önállóan is elmehetsz, biztosan lesz ellenfeled.

A sport elengedhetetlen mentális és fizikai egészségünk megőrzéséhez, emellett színt visz a szürke hétköznapokba.

(K.D.)

A cikk forrása itt >>