Létezik helyes gyermeknevelés? Adunk 3 egyszerű tanácsot.

A helyes gyermeknevelés tanulható
A helyes gyermeknevelés tanulható

Meglepő lehet, de a helyes gyermeknevelés titka nem a megfizethetetlen magántanárokban vagy a puccos nyári táborokban rejlik. A legfontosabb törődésre tanítanunk őket. 

Iktass szórakozást a napirendetekbe!

A közös időtöltés és kikapcsolódás rendkívül fontos a megfelelő kötelék kialakításában. Kezdheted akár esti mesék olvasásával vagy közös sportolással is. Építs be olyan alkalmakat a gyereked heti rendjébe, amikor csak ketten vagytok. Ezeket az alkalmakat pedig vedd olyan komolyan, mintha egy, a karriered szempontjából fontos meetingről lenne szó.

Légy jó példakép!

Szakértők szerint a gyerekek az erkölcsi értékeket és a viselkedési formákat szüleiktől lesik el. A helyes gyereknevelés kulcsa, hogy mindig őszinteséget, igazságosságot és törődést mutass. A gyerekeid legkésőbb tinédzser éveikre tisztában lesznek vele, hogy te sem lehetsz tökéletes. Ez a felismerés pedig remek alkalmat nyújthat arra, hogy átbeszéljétek egymás hibáit és problémáit.

Ismertesd meg vele a világ problémáit!

A fiataloknak fontos, hogy barátaik és családjuk problémái mellett az egész világ gondjaival is törődjenek. Ha felmerülnek ilyen témák is, kialakul bennük az együttérzés képessége és könnyebben lépnek kapcsolatba különböző hátterekből érkező emberekkel. Ehhez persze neked is tenned kell! Használj fel újságban, vagy a híradóban elhangzott témákat a beszélgetés kezdeményezéséhez! Érd el, hogy képes legyen beleképzelni magát más emberek helyzetébe, ezzel is sokkal elfogadóbbá válhat!

A helyes gyermekneveléshez tehát nem hatalmas mennyiségű pénz, hanem törődés és odafigyelés szükséges!

(K.D.)

A cikk forrása itt >>