Így lesz a műfenyő olyan, mintha igazi karácsonyfa lenne

Karácsony nincs fenyőfa nélkül
Karácsony nincs fenyőfa nélkül

Lassan itt a karácsony, és újra nagy hangsúly kerül a karácsonyfákra is. Ma már mindenféle színű és formájú műfenyővel találkozhatunk, úgyhogy széles választék áll rendelkezésünkre.

Sokan ellenzik a műfenyőket, pedig érthetően rengeteg oka van annak, ha valaki mégis mellette dönt az ünnepek alatt. Környezetbarát, évekig használható, és nem kell mindenhol lehullott tűlevelekbe botlani a lakásban. Mégis ezen pozitívumok ellenére is sokan ellenzik, mert karácsonykor igazi fenyő kell. Szerencsére vannak olyan apró fortélyok, amelyek segítenek abban, hogy élvezzük a műfenyők előnyeit, és az igazi karácsonyi hangulata is meglegyen az ünnepek alatt.

Elő a girlandokkal!

A műfenyők többsége nem kelt olyan hatást, mint egy dús ágú és levelű igazi fenyő, ezért a girlandok segítenek abban, hogy mégis dús és szép hatást keltsenek. Attól függően, hogy mennyire szeretnél díszes fenyőt, válassz girlandot, és tekerd körbe vele a fenyődet.

Tegyél hozzá igazi ágakat!

Attól, hogy műfenyőd van, még nem kell lemondani az igazi fenyő illatáról és hangulatáról. A fenyő méretétől függően tűzdeld rá az ágakat, így ez sokkal természetesebb hatást kelthet majd.  Ne felejts el, hogy amíg nem helyezed a fenyőágakat a fára, tedd vízbe őket, hogy ne száradjanak el gyorsan.

Teremts fenyőillatot!

Ennek egyik módja a már említett igazi ágak elhelyezése, de ennél többet is megtehetsz. Ha kifejezetten fenyő illatot szeretnél a lakásban, akkor ennek a hangulatnak a megteremtésére segítségedre lesz egy fenyő illatú füstölő is, vagy gyertya.  Igaz, hogy az eredeti illatával nem ér fel, de alternatív megoldásnak megfelel.

Fújd meg egy kis műhóval!

Gondold végig, hogy hol érné hó a fenyőt, és ott fújd le finoman. Amennyiben lehetséges, a szabadban tedd ezt, és várd meg, amíg megszárad!

Tegyél rá tobozokat!

A tobozok alapvetően részei a karácsonyi hangulatnak, és a fenyőfákon is nagyszerűen mutatnak. Akár önmagukban, akár feldíszítve akaszd őket a fenyő hiányosabb részeire.

Tedd egy szép állványra!

Ha a műfenyőt szilárd alapokra helyezed, valószínűbb, hogy igazibb hatást kelt. Tedd a fenyőt egy kis asztalkára, amit szépen leterítesz, vagy akár egy nagy szőtt kosárba, amit tobozokkal és girlandokkal töltesz fel. A hatás garantáltan nem marad el.

(H.N.)

A cikk forrása itt >>