Tíz sikeres ember, aki elalvás előtt mindig ugyanazt teszi

Sikeres emberek tippjei a pihentető alvás eléréséhez
Az alvás előtti szertartások jó hatással lehetnek a pihenésre

A pihentető alvás az egyik legfontosabb meghatározója az egészségi állapotunknak. A minőségi alváshoz azonban az is hozzájárul, hogy lefekvés előtt mit teszünk. Következzenek világhírű, sikeres emberek, akik elárulták a lefekvés előtti szokásaikat. Próbáld ki valamelyiket, hátha nálad is történik pozitív változás!

1. Bill Gates egy órát olvas lefekvés előtt

A Microsoft alapítója minden nap elalvás előtt olvas egy órát, nem számít, milyen késő van. Nagyjából hetente egy könyvet olvas így el. Gondoljunk csak bele, ha ennyit olvasnánk, mennyi értékes információ birtokába juthatnánk? És ezek talán sok pozitív változást hozhatnának az életünkbe.

2. Sheryl Sandberg kikapcsolja a telefonját

A Facebook ügyvezető igazgatója szeret lekapcsolódni az online világról lefekvés előtt, ez segít neki a nyugodtabb alvásban. Kikapcsolni a telefont eleinte „fájdalmas” művelet a számára, de csak ez segíthetett a teljes pihenésben.

3. Arianna Huffington forró fürdőt vesz

A The Huffington Post alapítója egyszer a kimerültségtől összeesve eltörte az arccsontját. Ekkor úgy döntött, hogy radikálisan megváltoztatja az alvási szokásait. Minden nap igyekszik 7-9 órát aludni. Elalvás előtt kikapcsolja az elektronikus eszközeit, és vesz egy forró fürdőt.

4. Oprah Winfrey meditál

A világhírű műsorvezető naponta kétszer meditál, amelyekből az egyikre elalvás előtt kerít sort. A meditáció nagyban hozzájárul a pihentető alvás eléréshez.

5. Gwyneth Paltrow masszíroztat

A színésznő szerint a jó éjszakai alvás ugyanolyan fontos, mint az étkezés és a testmozgás. Mielőtt lefekszik, egy kis wellness tevékenységgel kapcsolódik ki, és megmasszíroztatja a hátát, vagy csak a fejét és a lábát. Tudjuk, nehezen kivitelezhető, hogy minden este megmasszíroztasd magad, de ha van a családban olyan, aki szeret masszírozni, akkor rajtad is gyakorolhat.

6. Elon Musk nem iszik koffeint

A Tesla vezetője korábban rengeteg koffeines italt ivott, hogy bírja tartani a tempót. Mára már lecsökkentette ezt az adagot, és hat órával lefekvés előtt nem iszik koffeint a pihentető alvás érdekében.

7. Stephen King megmossa a kezét

A horror és sci-fi írónak van pár régi lefekvés előtti szokása. Egyszer azt nyilatkozta: „Megmosom a fogam, megmosom a kezem. És miért mossa meg valaki a kezét, mielőtt lefekszik? Nem tudom.”

8. Kenneth Chenault összeírja a teendőket

Az American Express ügyvezető igazgatója mielőtt aludni menne, összeszedi a gondolatait és a teendőit, hogy másnap miket kell elintéznie.

9. Eminem lekapcsol minden fényt

A híres rapper mindent megtesz annak érdekében, hogy teljes sötétségben tudjon aludni. Ez a technika különösen akkor fontos, ha éjszakázunk, vagy akár időzóna-váltás miatt csak nappal tudunk aludni.

10. Barack Obama könyvet olvas

Bill Gates-hez hasonlóan a volt amerikai elnök lefekvés előtt szintén gyakran olvas könyvet, és amikor csak lehet, lazít egy kicsit.

(H.N.)

A cikk forrása itt >>

Néhány, milliárdosoktól származó idézet átalakíthatja, ahogy a pénzről gondolkodsz