10 lecke, amire a Szex és New York tanított minket

A New York-i nők (forrás: pmcfootwearnews.files.wordpress.com)
A New York-i nők (forrás: pmcfootwearnews.files.wordpress.com)

1998 és 2004 között futott a sorozat, mely nők millióit bilincselte a fotelekhez. A Szex és New York négy barátnő, Carrie, Samantha, Charlotte és Miranda történetét meséli el. A hölgyek rengeteg mindenre tanítottak minket. 

Kaptunk tőlünk leckéket a szerelemről, a barátságról, az életről, de a vásárlás kapcsán sem kevés hasznos tanáccsal láttak el bennünket. Lássunk pár életre szóló bölcseletet.

1. Néha a barátaid az igaz szerelmeid

Butaság férfiaktól függővé tennünk boldogságunkat. Minden, amire szükségünk van, ott van bennünk. Egy férfi megcsalhat, elhagyhat, megbánthat, míg egy igaz barát örökké velünk marad és mindenben támogat minket.

2. Nem kell minden nézetünket megosztani a legjobb barátnőnkkel

Ahhoz, hogy életre szóló barátságok köttessenek, nem kötelező mindenben egyezni. Eltérhetnek nézeteink és véleményünk, nem muszáj, hogy mindenről pontosan ugyanazt gondoljuk. Egy igaz barát nem csinál ügyet abból sem, ha hangot adunk ellenvetéseinknek, nemtetszésünknek. A valamire való barátságok értékelik az őszinteséget.

3. Szabad másnak lenni

Azt hordhatsz, amit akarsz. Viseld, ami boldoggá tesz! Ha röviden szereted a hajadat, senki miatt sem kell megnövesztened. Elsősorban magadnak kell tetszened és utána jöhet csak mindenki más.

4. A szex szerelem nélkül is jó, de a szex érzésekkel a legjobb

A Szex és New York megmutatta, hogy a szex nem valami tiltólistás téma, melyről pironkodva kéne suttognunk. Teljesen rendben van, ha szexuálisan nyitottak vagyunk, sőt. Carrie és bandája rávilágítottak a szex fontosságára.

5. Nem kell, hogy egy férfi tökéletes legyen

Nem a tündérmesék szerint kell castingolnunk a nagy Ő-t, nagy eséllyel úgysem fehér lovon érkezik majd. A belső értékeket kell számításba venni és észrevenni, ha valaki másoknak nem tökéletes, számunkra mégis lehet ő a megfelelő férfi.

6. Néha viselkedhetünk úgy, mint Samantha

Olykor mindenki elé kell helyeznünk magunkat és arra fókuszálnunk, ami nekünk fontos. Nem kell megállás nélkül önzetlennek lennünk, különben egy nap azon kaphatjuk magunkat, hogy nem is vagyunk elégedettek. Meg kell ismerni magunkat és jóban kell lennünk vele! Néha napján bátran legyünk olyanok, mint Samantha Jones!

7. Soha nem lehetünk teljesen elégedettek

Valami mindig hiányozni fog. Amint teljesül egy álmunk, a következőt kergetjük. Az élet természetes velejárója az örök elégedetlenség, ez tart minket mozgásban. Nem szabad megfeledkeznünk viszont arról, hogy a mérföldköveknél meg kell állni egy pillanatra, és ünnepelni kell.

8. Soha nem elégedhetünk meg kevesebbel

A Szex és New York megtanított rá, hogy nem adhatjuk fel az álmainkat és a céljainkat. Nem szabad megállapodni egy férfi mellett sem, ha ő nem szolgált rá. A legjobbat érdemeljük, és tartanunk is kell magunkat annyira, hogy nem alkuszunk meg kevesebbel.

9. Az egyedülléttel nincs baj

Hiába szól a Szex és New York java Carrie és Mr. Big hullámvölgyeiről, a szőke díva megtanított minket rá, hogy nincs szükségünk férfire ahhoz, hogy teljesnek érezzük magunkat. Okosak, talpraesettek és függetlenek vagyunk, nem kell függnünk senkitől.

10. Néha jobban szeretjük a cipőket, mint az embereket

Nem meglepő bölcselet ez a manhattani hölgyektől, kétségtelen, hogy egy mesebeli lábbeli kollekció olykor egy-két emberen is képes túltenni. Nem csalnak meg, nem bántanak meg, ráadásul el sem hagynak.

(M.F.) A cikk forrása itt >>

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>