10 dolog, amit nem tudtál a női orgazmusról

Az orgazmus tanulható
Az orgazmus tanulható

Pironkodva kattintottál ide, mert szégyenlősen kezeled a témát? Pedig egy nő egészségének a rendszeres orgazmus is szerves része. Vetkőzd le a gátlásaidat, ruhákra most amúgy sem lesz szükség! Nézzünk meg 10 érdekes tényt az orgazmusról, melyekről talán még te sem hallottál.

1. Jó fájdalomcsillapító

Migréned van? Ideje szexelni! Bizonyították, hogy az orgazmus képes csillapítani a fájdalmat. Legyen szó ízületi gyulladásról, műtét utáni vagy akár szülés közbeni fájdalmakról, egy orgazmus csodákra képes. Ilyenkor oxitocin szabadul fel a szervezetben, mely megkönnyíti a relaxációt és kellőképpen ellazít.

2. Az óvszer nem befolyásolja az orgazmus milyenségét

Az óvszernek semmi köze sincsen az orgazmus minőségéhez. Mi, nők ugyanúgy képesek vagyunk elélvezni óvszer mellett és nélkül is. Sőt, ha úgy vesszük, a gumi még segíthet is, hogy egy pár hosszabb ideig közösüljön, így több időt adva a nőnek arra, hogy elérjen a csúcsra.

3. A nők 30 százaléka gondokkal küzd

Ha problémád adódik az orgazmussal, nem vagy vele egyedül. A Planned Parenthood felmérései szerint minden harmadik nő küszködik a csúcsra éréssel. Sőt, a hüvelyi orgazmussal 80 százalékunknak gyűlik meg a baja. A tesztoszteron terápiák vagy a női viagrák segíthetnek, de az igazán hatásos csodaszert még nem találták meg.

4. A G-pont megtalálása segíthet

Rengeteg idegvégződés található a G-pontnál, melyek segítenek a hosszabb és intenzívebb orgazmus elérésében. A szakértők arra buzdítják a nőket, találják meg magukon ezt a pontot, hogy később párjukat is irányítani tudják.

5. Az orgazmus a korral fejlődik

Nem tudni pontosan, minek köszönhető, hogy a nők a korral egyre intenzívebb és gyakoribb orgazmusra képesek, de nagy valószínűséggel tapasztaltságuk állhat a háttérben. Szexuálisan érettek és tudatosak vagyunk, melynek köszönhetően pontosan érezzük, mire van szükségünk.

6. Fűszerezni ér, sőt kell is

Azok a nők, akik extra kellékeket, szerepjátékokat visznek be a hálószobájukba, jobb és gyakoribb orgazmusról számolnak be. Minél több pózt és helyzetet próbálunk ki, annál nagyobb az esélyünk rá, hogy megtaláljuk a nekünk valót.

7. A szexuális önbizalom befolyásolja az orgazmust

Kutatások igazolták, hogy a nők viszonyulása önmagukhoz és nemi szervükhöz nagyban befolyásolja az orgazmus milyenségét. Minden vagina máshogy néz ki és a „tökéletes nemi szerv” koncepció nem is létezik. Felesleges fenntartásokkal kezelni adottságainkat, hiszen csak rossz hatással vannak az önbizalmunkra. Fontos, hogy úgy viszonyuljunk magunkhoz, ahogyan szeretnénk, hogy mások viszonyuljanak hozzánk.

8. Óriási a különbség a két nem között

Igaz, hogy a férfiak között is találni olyanokat, akik képtelenek az orgazmus elérésére, a nők körében ez azonban sokkal gyakoribb. Míg a férfiak 85 százaléka hitte, hogy partnerének orgazmusa volt közösülésükkor, valójában csak 64 százaléknak volt igaza. Fontos, hogy egy nő először magán fedezze fel, mire van szüksége és merje irányítani párját, ne féljen kommunikálni a szükségleteiről.

9. Nem csak a genitáliákon keresztül érhető el orgazmus

Hallottunk már nőkről, akik a vonaton ülve vagy masszázs közben élveztek el, a jelenség pedig kicsit sem meglepő. A fokozott véráramlás és a csikló érintése vezethet orgazmushoz, akár a legfurcsább helyzetekben is.

10. A nőknek tovább tart

A nőknek több időre van szükségük, hogy a csúcsra érjenek. Átlagosan húsz perces szexuális aktivitásra van igényünk ahhoz, hogy elélvezhessünk. Pont ezért nehéz, ha párunk idő előtt éri el az orgazmust. Hasonló esetben megéri utánajárni egy-két praktikának, hogy meghosszabbítható legyen az együttlét ideje.

(M.F.)                                                                                           A cikk forrása itt >>

7 tény, amit nem tudtál a melleidről

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>